A XIII. Orosházi Hagyományok Ízek Versenye keretében magánszemélyek számára füstölt vékony és vastag kolbász, versenyt hirdetünk.
A nevezés feltételei: nevezési díj nincs
A versenyre bárki, bármilyen recepturával elkészített füstölt vékony vagy vastag kolbásszal nevezhet, amiből 1 párat vagy egy szálat kell leadni. Nevezni azzal a termékkel lehet melynek elkészítése a nevezés napja előtt legalább 30 nappal előbb történt!
A nevezési időpont: 2019. február 4-től (hétfő) február 18-ig (hétfő) naponta 8 – 12 óra között a Gazdakör Irodájában Orosháza Pacsirta utca 8 szám.
Az átvett füstölt vékony és vastag kolbászok szakszerű tárolását a Gazdakör biztosítja.
A füstölt vékony és vastag kolbász kategóriában a termékekre vonatkozó szabvány és a gyártási gyakorlat szabályainak figyelembe vételével szakmai zsűri végzi a nevezés helyszínén az országosan elfogadott 50 pontos minősítési szempontok alapján. A zsűri munkáját a Versenybizottság felügyeli, irányítja.
A verseny szervezője a verseny szabályzat alapján külön díjakat is oda ítélhet.
A zsűrizés időpontja: 2019. február 19. (kedd) du.13 óra
Eredményhirdetés ideje, helye: 2019. március 2. szombat du. 10:00 óra
rendezvénysátor, nagyszínpad
A versenybizottság és a zsűri minősítése a következő:
- Házi készítésű füstölt vékony kolbász és vastag kolbász: az 50 pontos értékelés szerint
35-39,9 pont között bronz érem, 40-44,9 pont között ezüst érem, 45 pont felett arany érem és oklevél kerül díjazásra..
Mindkét kategóriában az értékelés alapján oda ítélésre kerül a verseny fő díja „Orosháza legjobb füstölt kolbásza cím” valamint a verseny kiírásban meghatározott érem és oklevél, valamint tárgyjutalom.
A versenybizottság és a zsűri döntése végleges és megtámadhatatlan.
Információ a nevezéssel és a versennyel kapcsolatban a 70/ 453-6176 telefonszámon lehet.
A versenykiírás letölthető: www.magyargazdak.hu
Email: gazdakoriroda@orosnet.hu
Orosháza, 2019. január 10.