Az Orosháza és Térsége Gazdakör XIV. Orosházi Hagyományok Ízek Versenyére meghirdeti húsfeldolgozó cégek részére a tájjellegű füstölt vékony és vastag kolbász termékek versenyét.
A verseny célja: A térségünkben a húsfeldolgozási tevékenységet végző üzemek számára minőségi termékeik megismerését, a hagyományok ápolását az eredetében ismert és egészséges termékeik minősítésével elismerést adni az előállító húsfeldolgozó számára.
A verseny nevezés feltételei:
A versenyre nevezési díj nincs.
A versenyen bármely regisztrált húsfeldolgozó üzem részt vehet tájjellegű füstölt vékony vagy vastag kolbásszal, a nevezéshez fajtánként egy pár füstölt vékonykolbászt, vagy egy szál füstölt vastag kolbászt kell leadni.
Nevezni lehet: 2020. február 3. hétfőtől 2020. február 17. hétfőig naponta délelőtt 8-12 óra között
Nevezés helye: Orosháza, Pacsirta utca 8. Gazdakör iroda
Kérjük a Tisztelt nevező üzemeket, hogy termékeikből a nevezés mellett fajtánként 5 kg mennyiségben a rendezvény látogatói számára a termék bemutatására biztosítani szíveskedjenek, amit előre is köszönünk.
A termékek legkésőbbi leadási időpontja: 2020. február 18. (kedd) 12 óráig a Gazdakör Irodájában Orosháza Pacsirta utca 8 szám. ( Tel:30/598-2398)
Az átvett füstölt vékony és vastag kolbászok szakszerű tárolását a Gazdakör biztosítja. A különböző – vékony kolbász legfeljebb 38 mm, vastag kolbász esetén 38-55 mm közötti átmérőjű – természetes vagy mesterséges burkolatba töltött, különböző szemcseméretűre aprított friss kategóriába tartozó sertés, marha, baromfi továbbá szalonna alapanyag valamint fűszerek felhasználásával készült termékek.
A füstölt vékony és vastag kolbász kategóriában a termékekre vonatkozó szabvány és a gyártási gyakorlat szabályainak figyelembe vételével szakmai zsűri végzi a nevezés helyszínén az országosan elfogadott 50 pontos minősítési szempontok alapján az értékelést.
Zsűrizés időpontja: 2020. február 18. (kedd) 13.00
helyszíne: Orosháza, Pacsirta utca 8.
Orosháza és Térsége Gazdakör
Székhely: 5900 Orosháza, Pacsirta utca 8.
Levelezési cím: 5900 Orosháza, Luther utca 31.
Telefon:30/598-2398
Honlap cím: http://www.magyargazdak.hu ,
E-mail cím: gazdakoriroda@orosnet.hu
A minősített kolbászok díjazása:
Termelői tájjellegű füstölt vékony kolbász kategória
– 45 pont felett I. díj 2020 serleg+oklevél
– 40-44,9 pont között II. 2020 díj serleg+oklevél
– 35-39,9 pont között III. díj 2020 serleg+oklevél
Termelői tájjellegű füstölt vastag kolbász kategória
– 45 pont felett I. díj 2020 serleg+oklevél
– 40-44,9 pont között II. díj 2020 serleg+oklevél
– 35-39,9 pont között III. díj 2020 serleg+oklevél
A Verseny Szervező Bizottság a zsűri értékelése alapján dönt az „Orosháza legjobb termelői tájjellegű kolbásza 2020” díj odaítéléséről és különdíjakat is adhat.
Eredményhirdetés: 2020. február 29. szombat de. 10:00 óra
Eredményhirdetés helye: Rendezvénysátor nagyszínpad
A versenybizottság, a zsűri döntése végleges és megtámadhatatlan.
Információ a nevezéssel és a versennyel kapcsolatban a 30/598-2398 telefonszámon.
A versenykiírás letölthető az Orosháza és Térsége Gazdakör és a Gyopár Panzió honlapjáról: www.magyargazdak.hu, www.gyoparospanzio.hu
Email: gazdakoriroda@orosnet.hu
Facebook: Orosházi Gazdakör
Orosháza, 2020. január 10.
Orosháza és Térsége Gazdakör Elnökség nevében
Tisztelettel:
Horváth József
Orosháza és Térsége Gazdakör
elnöke
Letöltés: